"Järgne oma südamele, kuid ole kannatlik. Küsi küsimusi, seejärel tunneta vastuseid. Õpi usaldama oma südant."

Kristallihaldjad

KRISTALLIHALDJATE KRISTALLIPOOD

Uued tooted

Kõik uued tooted

« Tagasi

Kaltsiit valge lihvitud

Värvitu ehk valge kaltsiidina olen väga hea tervenduskivi. Puhastan ja taastan auravälja, ka aurasse tekkinud kahjustusi. Tasakaalustan ja joondan energiakeskused. Olen uute alguste kristall, võimendades sisevaatlust ja olukordadele uue pilguga vaatamist. 

Omadused: aurapuhastus, tervendus, kristallivesi, energeetiline korrastus, uued algused, teadvus

Päritolu: Mehhiko

Loe veel...

2-3 cm
3-4 cm

4,07 €

Kaltsiit on kaltsiumkarbonaat (CaCO3), mille järgi on ta saanud ka oma nime. Kaltsiidi kristall on heksagonaalse ehk romboeedrilise sümmeetriaga. Kaltsiit on värvuselt enamasti valge, hallikas, kollakas või sinakas. Puhas kaltsiit on värvitu. 

Kaltsiit on laialt levinud mineraal ja teda leidub kõikjal maailmas, ka Eestis. Kaltsiit on lubjakivi ning marmori põhiline koostismineraal. Kaltsiidist koosneb allikalubi, stalaktiidid koobastes, kriit, travertiin jne. Kaltsiiti leidub ka tardkivimites, mõnedes karbonatiitides on ta peamine mineraal. Samuti esineb kaltsiiti koos maakmineraalidega ning liivakivides tsemendina. Paljud merelised organismid ehitavad oma koja kaltsiidist või selle polümorfsest erimist aragoniidist.

Kaltsiidi kristallid sarnanevad kvartsi kristallidega, kuid kaltsiit on eristatav kvartsist tuhmima läike ning väiksema kõvaduse poolest. Samuti on kaltsiit hapete toimel lahustuv, kvarts aga mitte. Osaline allikas: wikipedia

Kaltsiidi kasulike omaduste tõttu kasutatakse teda paljudes erinevates töötusvaldkondades, näiteks ehituses ja tehnoloogias, läbipaistvat kaltsiiti kasutatakse optikaseadmetes energiajuhina. 

Kaltsiit (inglise keeles calcite) tuleneb ladinakeelsest sõnast calx, mis tähendab "lubi". Kreeka keeles sõnal chalix on sama tähendus. Seos tuleneb, kuna kaltsiit on lubjakivi ning marmori põhiline koostismineraal. 

Kuna kaltsiit on väga hea energiate juhtida ja võimendaja, kasuta kaltsiiti kehaga kontaktis või keha lähedal, et jõuda kiiremini soovitud tulemuseni.

Kaltsiit on Mohsi astmiku järgi kõvadusastmega 3, mis tähendab, et ta on pehme kivim. Kui soovite oma kristalli hoida kaua kena välimusega, siis hoidke teda kõvade esemetega kokkupuutumisest ja puhastamisel eelistage pehmet riidelappi.

Lisage oma kommentaar

Kaltsiit valge lihvitud

Kaltsiit valge lihvitud

Värvitu ehk valge kaltsiidina olen väga hea tervenduskivi. Puhastan ja taastan auravälja, ka aurasse tekkinud kahjustusi. Tasakaalustan ja joondan energiakeskused. Olen uute alguste kristall, võimendades sisevaatlust ja olukordadele uue pilguga vaatamist. 

Omadused: aurapuhastus, tervendus, kristallivesi, energeetiline korrastus, uued algused, teadvus

Päritolu: Mehhiko

Lisage oma kommentaar

Energeetilisel tasandil aktiveerin ja võimendan energiate liikumist kõikide energiakeskuste vahel, puhastan nii füüsilist kui ka peenkehasid ja tõstan energiasagedust. Aitan eemaldada vanad stagneerunud energiad, blokeeringud ja lahustada alateadlikke negatiivseid käitumis- ja mõttemustreid. Seepärast olen suurepärane abiline energeetilisel korrastusel ja tasakaalustamisel, sest nii suureneb kvaliteetse energia hulk ning sul on rohkem energiat ja jõudu.

Valge katsiidina olen hea eelmiste elude tervendamiseks. Minu energiatel on omadus võimendada protsesse, kiirendada vaimset kasvu ja arengut. Seega olen hea kivi neile, kes liiguvad vaimsete muutuste poole, sest aitan ka ühendust saada kõrgema teadvusega. Abistan kõrgema teadlikkuse, ülemeeleliste võimete, kanaldamiseoskuse ja kehaväliste kogemuste omandamisel. Aitan mõista elu olukordi kui vaimseid õppetunde, meenutada minevikku ja ette aimata tulevikus toimuvat. Mulle meeldib nihutada mõistuse poolt seatud piire.

Oma antiseptiliste omaduste tõttu sobin hästi kristallivee tegemiseks ja mul on toksiine väljutav mõju.

Kaltsiidina on mu energiad on erakordselt puhastava, lõdvestava ja tasakaalustava toimega, samuti tõstan energiasagedust ning toon sinusse rõõmu ja positiivsust. Misiganes värvides kaltsiidina olen suurepärane energiate võimendaja ja juhtija. Võta mind kätte ja tunned kuidas energiavoog läbib kogu su keha. Aitan kaitsta ja puhastada ümbritsevat keskkonda - kodus, tööl ja muudes kohtades. Puhastan nii füüsilist kui ka peenkehasid, tõstes energiasagedust ja tasakaalustades mees- ja naisenergiaid. Minu energiad aitavad rahustuda ja tasakaalustuda.

Kaltsiidina kutsutakse mind ka "mõistuse kiviks", kuna võimendan mälu, õppimise- ja analüüsivõimet, paremat keskendumist. Seetõttu olen hea abiline õppuritele ja neile, kellel on vaja töötada suurte infomahtudega, hoida oma mõttetegevus aktiivne ja olla avatud uutele ideedele. Toetan ka vanade mittetoetavate mõttemustrite märkamisel ja nende ümberprogrammeerimisel uuteks toetavateks mustriteks.

Füüsiline toetus: Valge kaltsiit: valu leevendamine, vererõhu alandamine, kaltsiumi omastamine, antiseptiline toime, detoks, toksiinide eemaldus 

Kaltsiit: tugevdab immuunsussüsteemi ja silmasid; tugevdab skeletti ja lihaseid, soodustab kaltsiumi ja vajalike mineraalide paremat omastamist; puhastab erituselundeid ja kergendab soolestiku tööd; leevendab migreenihooge ja peavalu; rahustab pingeid ja stressi.

Energiakeskused: peamine kroonkeskus, kõik energiakeskused

Sodiaagimärk: Vähk, Kaalud, Lõvi

Planeet: Kuu, Veenus, Päike

Element: seostatakse kõigi 4 elemendiga: maa, tuli, vesi, õhk

Värv: läbipaistev valge

Tugevus: 3 / 10 Mohs skaalal

Hea teada! Kui sul pole sama sodiaagimärk, siis vali sobiv kivi tema omaduste või meeldimise järgi. Siin ei ole vastunäidustusi, sest kristallienergiad resoneeruvad iga inimesega personaalselt, aidates tasakaalustuda just sellel, mida inimene parasjagu vajab.

30 Sama kategooria toodet: