« Tagasi

Sammalahhaat lapik kivi

Sammalahhaadina loon tugeva ühenduse Maaga, lahustades kurbust ja vihatunnet. Õpetan enda ja teiste aksepteerimist, jõudes enesearmastuseni. Rahustan emotsionaalseid traumasid. Aitan taastuda pikaajalisest kurnatusest ja haigusest. Küllusekristall.

Omadused: tasakaal, süda, stabiilsus, kurnatus, keskendumine, küllus, loovus, aiandus

Loe veel...

4-5 cm

Haldjahind:

5,59 €

Tavahind: 5,59 €

Ahhaat on kaltsedoni erim. Kaltsedon on aga omakorda kvartsi erim. Kaltsedoni erimit, millel on kihiline ehitus, nimetatakse ahhaadiks. Sageli on ahhaadi keskel õõnsus, mis on täidetud kvartsi, ametüsti või kaltsiidi kristallidega. Ahhaat moodustub tavaliselt vulkaanilistes kivimites olevatesse tühemikesse, mida nimetatakse vesiikuliteks.

Ahhaati leidub paljudes erinevates värvides, kuid enamjaolt on ahhaat sinakas, hall, hallikassinine, heleroosa, punakas, kreemikasvalge, harvem rohekassinine, punakaspruun, pruun, kollakaspruun ja oranž. Näiteks sammal- ja puuahhaadi struktuur ja värv meenutavad puitu ning meenutavad metsas kasvavat sammalt. Tuliahhaatideks liigitatakse oranži ja punast tooni ahhaadid. Mineraali värvus sõltub teiste mineraalide suletistest, näiteks kloriidi, hematiidi, götiidi jne. See võib olla läbipaistmatu või kergelt läbikumav, esineb klaasiläikelist, matti või siidiläikelist ahhaati. 

Levinumad leiukohad: Austraalia, Venemaa, India, Ameerika Ühendriigid

Ahhaati tunti juba 8000 aastat tagasi, sellele annavad kinnitust arheoloogilised leiud. Kuigi ahhaat oli juba sküütide seas levinud, siis nimetuse andis talle Theophrastos (376–287 eKr.) Sitsiilias asuva Achaetese (tänapäeval Dirillo) jõe järgi, mille ääres leidus ahhaati.

Antiikajal saavutas ahhaat suure populaarsuse. Sel ajal tunti juba ahhaadi kunstlikku värvimist ning sellest valmistati kaunistusi ja tehti gemme. Ahhaati on leitud paljudelt arheoloogiliselt väljakaevamistelt, näiteks Knossose palee juurest Kreetal, mis näitab, et ahhaati kasutati juba Minose kultuuris pronksiajal. Ajalooliselt on mineraali tuntud leiukohad Aasias Dekkani platool asuvad basaldid, kus leidub halli, hallikasvalget ja hallikassinist ahhaati (allikas Wikipedia)

Sammalahhati peetakse ahhaatidest kõige võimsama energeetiliste omadustega kiviks. Teda nimetatakse ka puuahhaadiks. Teadaolevalt on sammalahhaadi eliksiiri kasutatud pikaealisuse saavutamiseks.

Ahhaat on kaltsedoni erim ja poolvääriskivi, siis on kaltsedoni iga välimuse või värvuse muutuse kohta antud uus nimi. Nõnda tuntakse kaltsedoni erimeid nagu ahhaat, jaspis, karneool, oonüks, plasma, sardoonüks ja teised.

Emotsioonide tasakaalustamiseks soovitame sammaalahhati kasutada kaelaskandes. Sammalahhadi mõju on kõige tugevam kandes kivi nahaga kokkupuutel.

Soovitame sammalahhati hoida personaalse kivina ja mitte anda seda kivi teistele kasutada. Kindlasti puhasta kristalli aegajalt külma vee all või muul sobival moel.

Lisage oma kommentaar

Sammalahhaat lapik kivi

Sammalahhaat lapik kivi

Sammalahhaadina loon tugeva ühenduse Maaga, lahustades kurbust ja vihatunnet. Õpetan enda ja teiste aksepteerimist, jõudes enesearmastuseni. Rahustan emotsionaalseid traumasid. Aitan taastuda pikaajalisest kurnatusest ja haigusest. Küllusekristall.

Omadused: tasakaal, süda, stabiilsus, kurnatus, keskendumine, küllus, loovus, aiandus

Lisage oma kommentaar

Olen võimas tasakaalustaja, nii emotsionaalselt, vaimselt kui füüsiliselt. Rahustan emotsioone ja toon su tagasi enda keskmesse. Lahustan viha, kibestumist ja kurbust südames. Olen kasulik igasuguste emotsionaalsete traumade korral. Hoia mind enda läheduses ja pea mind ainult oma isikliku talismanina, sest nii töötavad mu energiad paremini ja kiiremini.

Õrnalt õpetan sind ennast aksepteerima, suurendama enesekindlust, tugevdan su positiivseid omadusi ja enesehinnangut. See aitab sul vabaneda oma sügavatest hirmudest ja vähendada stressi. Kindlasti kasuta mind kiiremaks taastumiseks pikaajalisest kurnatusest ja haigusest. Julgustan sind olema optimistlikum, usaldavam ja lootusrikkam.

Suurendan su vaimset võimekust, tajusid, analüütilisi võimeid ja keskendumisvõimet. Külluse ja heaolu kivina toon tervist, sõprust, rikkust ja suurendan loovust. Samuti aitan sul paremini näha suuremat pilti oma rahaasjades ja avardada oma vaadet rahale - rahaenergia peab olema ringluses ja selleks et saada, tuleb ka anda.

Vaimsekivina ühendan individuaalse teadlikkuse kollektiivse teadvusega. See soodustab vaikset mõtisklemist ja oma kogemustest tarkuse võtmist, mis viib su sisemise stabiilsuseni ja aitab vaimselt kasvada. Mul on väga tugev side loodusega, ka sinul aitan märgata looduse ilu ja suhelda loodusvaimudega. Vähendan su tundlikkust keskkonnast tulenevate mürkide ja ilmastiku suhtes, seepärast olen hea abiline põllumajanduses ja aianduses.

Korrastan auravälja kõrvaldades negatiivsed energiad. Mul on väga tugev mõju nii emotsionaasel kui füüsilisel tasandil. Paigutades mind südamekeskusele, tervendan emotsioone ja traumasid. Ühtlustan yin ja yang energiaid, samuti ajupoolkerade aktiivsust. Võib isegi öelda, et energeetiliselt olen võimeline hoidma paigas universumi negatiivseid ja positiivseid jõude.

Füüsiline tervendus: tugevdab immunsüsteemi, puhastab lümfe ja pankreast, taastab pikaajalisest haigusest ja depressioonist, põletikuvastane, nohu, gripp, palaviku alandamine, silmahaigused, valuvaigisti, veresooned, naha kahjustused ja infektsioonid, naha seenhaigused, gastriit, stimuleerib seedimist, sünnitust ja paranemist toetav.

Energiakeskused: südametšakra, juurtšakra, maatäht

Näärmed: kilpnääre, neerupealised

Tähemärk: Neitsi, Veevalaja, Vähk

Planeet: Maa

Element: maa

Värv: tumeroheline valgete ja punaste laikudega

Hea teada! Kui sul pole sama sodiaagimärk, siis vali sobiv kivi tema omaduste või meeldimise järgi. Siin ei ole vastunäidustusi, sest kristallienergiad resoneeruvad iga inimesega personaalselt, aidates tasakaalustuda just sellel, mida inimene parasjagu vajab.

Seotud tooted

5 Sama kategooria toodet: