« Tagasi

Valge safiir ja ametüst roheline, prasioliit hõberipats Sri Lankalt

Safiirina suurendan usku elu headusesse, toon meelerahu ja mõistmist. Prasioliidi ehk rohelise ametüstina olen õnnetalisman, võimas südamekeskuse, emotsioonide ja suhete tervendaja.

Sri Lankal käsitööna valminud erilisest hõbeehte kollekstsioonist, mis valitud Kristallihaldjate poolt. Unikaalsed ehted 925 hõbedast ja Sri Lanka maapõues kasvanud väga kõrge kvaliteediga ehtekividest.

Loe veel...

Haldjahind:

325,33 €

Tavahind: 325,33 €

Vabandame, toode on otsas

SAFIIR:

Safiir kuulub korundite perekonda ja vääriskivide hulka. Alumiiniumoksiid. Selle punast teisendit nimetatakse rubiiniks (punase värvi annab kroom) ja kõik teised värvid on safiirid. Safiire leidub paljudes erinevates toonides: musta, sinist, roosat, lillat, kollast, rohelist ja oranzhi. Kõige hinnalisem on rukkilillesinine safiir. 

Sinise värvuse annab safiirile titaani ja raua sisaldus.

Safiiri tugevusaste Mohsi skaalal on 9 (10-palli skaalal), mistõttu on ta väga vastupidav ja sobib seepärast ka abielusõrmusesse eluaegseks kandmiseks. Safiir on oma tugevuselt teemanti järel teine kivi.

Safiiri leidub kõikjal maailmas, kuid kõige kvaliteetsemad safiirid pärinevad peamiselt Sri lankalt, Myanmarist, Austraaliast ja Tai Kuningriigist.

AMETÜST:

Ametüst on kvartsi erim. Levinuim ametüst on lillakas-violetse värvusega ametüst, kus lilla värvuse on ta saanud raualt, mangaanilt ja titaanilt. Haruldasem on roheline ametüst ehk prasioliit, mis on tekkinud maapões vulkaanilise kuumuse tagajärjel, mistõttu on ta värvunud kirkaks heleroheliseks. Maapõue kuumuse tagajärjel on jäänud kivi kristallvõre ehk aatomvõre ja -tuum samaks ning seepärast kannab ta edasi ka ametüsti kõiki teisi omadusi. Samasugune looduslik tekkeprotsess maapõue kuumuse tagajärjel toimub ka ametüsti muutumisel kollaseks tsitriiniks.

Rohelist ametüsti leidub Sri Lankal.

SAFIIR:

Sõna safiir tuleneb kreekakeelsest sõnast, mis tähendab sinist. Oranzhi safiiri ehk topaassafiiri nimetatakse ka padparadsha, mis Sri Lanka singali keeles tähendab lootosõit. Punast safiiri nimetatakse rubiiniks. Indias peetakse kollast safiiri jumaluse Ganesha kiviks.

Lisaks turmaliinile on safiir ainus kivi, mida esineb kõikides vikerkaarevärvides. Vikerkaar sümboliseerib ilu ja teiselpool vikerkaart ootavat kingitust ja aaret, mida oleme oma eluteel aina avastamas. Usutakse, et safiiri mõju on kõige tugevam, kui ühte ehtesse panna kokku kõik erinevad vikerkaare värvitoonid. 

Safiiri on peetud vaimseks kiviks - pühakute, joogide, ravitsejate ja valitsejate kiviks, sümboliseerides meie hinge jumalikku aspekti, õnne, lootust ja usku. Vanas Roomas peeti safiiri pühaks kiviks, näiteks pidid preestrid kandma safiiriga sõrmust. Pärimused jutustavad, et Moosese käsulauad Siinai mäelt ja kuningas Salamoni pitsat olid samuti tehtud safiirist.

Budistlikes maades, kus safiiri leidub kõige enam (näiteks Sri Lanka, Birma, Tai), on usutud, et safiir avab hinge salajased uksed, ärgitab palvetamissoovi ja suurendab üksmeelt. Sinine safiir sümboliseerib ka inimhinge, kes pühendab end inimkonna teenimisele.

Rahvapärimuse järgi tervendab safiir väsimust ja jahutab kirgi, hävitab kadedust ja reetlikkust. 

Vääriskivi safiir on tuntud ehteivina. Ehtekividena kasutatakse väga kvaliteetseid kive, mis saavad spetsiaalse lihvi safiiri ilu esiletoomiseks.

SAFIIR:

Usutakse, et safiiri kandmine aitab korda saata imesid, võimendada küllusevooge ja suurendada jõukust.

Safiiri kandmine ehtena mõjub hästi silmadele.

Valge safiiri kandmine võimendab ülemeelelisi tajusid ja laiendab psüühilist teadlikkust, samuti aitab kaasa kolmanda silma avanemisele.

Kanna sinist safiiri, kui soovid olla paremas ühenduses oma vaimse poolega, tunnetada jumalikkust iseendast ja näha jumalikkust ka teistes.

Sinise safiiri kandmine aitab sul leevendada stressi, tasakaalustada meelt ja üliaktiivsust. Mõju suureneb, kui asetad safiiri kaela- või rinnaku piirkonda, mugavam on seda teha näiteks kaelakeena või riptasina.

Kollase safiiri kandmine aitab suurendada edu, jõukust ja õnne. Aitab näha uusi vvõimalusi, parandab mälu ja õppimisvõimet.

Roosa safiir aitab avaneda südamel, suurendab armastust, hellust ja inimlikkust, muutes kandja heldemaks ja mõistvamaks.

AMETÜST:

Eriti võimsalt ilmnevad rohelise ametüsti tervendavad omadused, kui asetada ta südamekeskusele. Samuti kandes kivi sõrmes, kuna käed on nö meie südame pikendused - parema käega annan ja jagan välja (armastust) ning vasakuga võtan vastu ehk tekib andmise ja saamise tasakaalu ringlus läbi südamekeskuse.

Ametüst on väga hea kivi meditatsiooniks ehk mõtluseks, luues silla vaimse maailma, kõrgema teadvuse ja tavateadvuse vahel. Seepärast hoia ametüsti käes või aseta ta kehale ning loo ühendus läbi oma südame ametüstiga, nähes seda kiirgava valgusena ja kuulates "sõnumeid", mis ilmuvad sinusse mõtluse ajal. Võid esitada ka küsimusi ja jääda ootele vastuste saamiseks. Need tulevad sinusse just õigel ajahetkel läbi mõtete, emotsioonide või sisemise äratundmise.

Lisage oma kommentaar

Valge safiir ja ametüst roheline, prasioliit hõberipats Sri Lankalt

Valge safiir ja ametüst roheline, prasioliit hõberipats Sri Lankalt

Safiirina suurendan usku elu headusesse, toon meelerahu ja mõistmist. Prasioliidi ehk rohelise ametüstina olen õnnetalisman, võimas südamekeskuse, emotsioonide ja suhete tervendaja.

Sri Lankal käsitööna valminud erilisest hõbeehte kollekstsioonist, mis valitud Kristallihaldjate poolt. Unikaalsed ehted 925 hõbedast ja Sri Lanka maapõues kasvanud väga kõrge kvaliteediga ehtekividest.

Lisage oma kommentaar

INFO: Fassett-lihviga särav ja puhtalt läbikumav ovaalne prasioliit hõbedas 2,3 x 1,6 cm, ripatsi suurus kinnitusega on 3,5 cm, 11 gr. Valged safiirid on ehte neljas nurgas ja kinnitusel. Eriline kaunitar!

Hea teada! Sri Lanka ehete ostmisel ja ostudel üle 60 € on võimalik kasutada ESTO 3 järelmaksu, mis on ilma lisatasudeta. Vaata lähemalt >

ROHELINE AMETÜST EHK PRASIOLIIT

Omadused: tervendus, emotsioonide tasakaal, suhtetervendus, südamekeskus, võimed, vaimsus, kaitse, rahu, harmoonia, sõltuvused

Rohelise ametüstina on mul kõik imelised ametüsti omadused, kuid loodus on andnud mulle rohelise värvuse, mistõttu resoneerun eriti hästi südamekeskusega, luues puhta ühenduse Sinu südame, kolmanda silma ja kroonkeskuse vahel. Sel viisil aitan sul paremini olla ühenduses oma südamega, Sinu tegelike soovide ja unistustega, toetades südametasandi teemade ja eelkõige emotsioonide tervenemist. Ühendus Kõrgema Minaga aitab tuua sinusse teadmise oma tegelikust pärisolemusest, et saaksid kasutada oma unikaalseid võimeid maapealse harmoonia ja tasakaalu loomiseks. 

Rohelise ametüstina olen väga hea suhete tervendaja, aidates sul näha oma lähedasi kaastundlikult ja armastavalt. Hoides mind enda südamel või enda läheduses, suurendan ka armastust iseenda vastu, mispärast muutub Su pilk armastavaks ka teiste suhtes ja näed, kuidas enese väärtustamine aitab enam väärtustada ka kõike ümbritsevat. Me loome ennast ja oma elu seest poolt välja ning saame tagasi selle peegelduse teiste inimeste ja ümbritseva maailma näol, mida endast välja kiirgame :)

Nii nagu violetsel ametüstil, on intuitsiooni võimendamine, rahu ja harmoonia loomine, ka minu erilisteks omadusteks. Võimendan su tahtejõudu ja prasioliidina peetakse mind hea õnne ja kaitse talismaniks.

Vahendan kõiki teisi ametüsti omadusi - mul väga rahustav ja harmoniseeriv mõju. Aitan tuua selgust, rahuliku une, kaitsen ja toetan rasketel aegadel. Läbi aegade on mind kasutatud võimsa tervenduskivina.

Olen jumaliku ühenduse looja - vaimne kasvamine, ülemeeleliste võimete ja intuitsiooni suurendamine on minu ülesanneteks. Resoneerun kolmanda silmaga ehk laubakeskusega ja aktiveerin käbinääret, võimendades selgeltnägemise ja -tajumise võimet. Aitan avada ukse vaimse maailma universaalsetele tarkustele, toetades turvaliselt hingena kasvamist.

Minu energiatel on aurat puhastav mõju, mis aitavad vaigistada meelt, tasakaalustada emotsioone ja leevendada valu. Kui sul on halbasid harjumusi või sõltuvusi (alkohol, suitsetamine jm), millest soovid vabaneda, siis võta mind endale toeks. Aitan vabaneda korratusest Sinu elus.

Minu energiad on väga head peavalude ja kurnava mõttetegevuse vaigistamiseks. Kaitsen halbade energiate ja keskkonnast tulenevate negatiivsete energiate eest. 

Sobin suurepäraselt meditatsiooniks ja keskendumiseks. Hea unekivina aitan viia tundeelu tasakaalu ja olen hea abiline uute ideede elluviimisel. Lisaks olen väga hea kivi kristallivee tegemiseks.

Füüsiline tervendus: peavalud, närvilisus, depressioon, unehäired, sõltuvused; hormonaalsüsteemi ja organismi üldise seisukorra tugevdamine, parandab mälu, aktiveerib ainevahetust; madal vererõhk, kehvveresus, menopausi- ja menstruatsioonivaevused.

Energiakeskused: südamekeskus, järgmistena kolmas silm ehk laubatšakra, kroon, hingetäht, tähevärav

Näärmed: härknääre ehk tüümus, käbinääre

Sodiaagimärk: Veevalaja, Kalad, Jäär, Ambur

Planeet: Saturn

Element: vesi

Värv: roheline

SAFIIR

Omadused: vaimsus, meelerahu, elumõte, ärevus, unistused, ebakindlus, intuitsioon, tõde, suhtlemine

Safiirina peetakse mind vaimseks ja kuninglikuks kiviks, sümboliseerides hinge jumalikku aspekti, õnne, lootust ja usku. Minu kõrged võnkesagedused aitavad olla paremas ühenduses oma vaimse poolega, tunnetada jumalikkust iseendast ja näha jumalikkust ka teistes.

Toetan elamist käesolevas hetkes, et saaksid nautida ennast nii nagu oled. Aitan sul mõista paremini oma elu ja näha elu kui teekonda - tähtis ei ole eesmärk jõuda "kohale", vaid nautida teekonda ja olla kohal igas hetkes. Minu energiad toetavad leppimist iseenda ja oma eluga, aitavad suurendada kannatlikkust ja endaga rahulolemist.

Minu energiad mõjuvad tervendavalt alaväärsuskompleksi all kannatavatele inimestele või neile, kes kardavad teistega suhelda ja tunnetavad raskusi sotsialiseerumisel. Toetan ka neid inimesi, kes lasevad end liialt teiste arvamusest mõjutada, suurendades enesekindlust ja julgust väljendada oma arvamust ja tõde.

Olen väga hea kurgukeskuse tasakaalustaja - kui see on tasakaalust väljas, siis on meil raske suhelda, väljendada seda mida tunneme ja mõtleme. Aitan sind oma mõtete ja ideede sõnadesse vormimisel ja väljendamisel.

Sinise safiirina olen suurepärane kõrgematele teadvustasanditele avardumisel, aktiveerides meeltevälist taju ja selgeltnägemise võimeid. Abistan info kanaldamisel kõrgematest sfääridest ning meenutada oma unistusi. Samuti mõjutan negatiivsete olukordade ja elu õppetundide mõistmist, transformeerides selle teadmise elutarkuseks. See omadus teeb minust väga hea kivi eelmiste elude karma puhastamiseks- Lisaks aitan muuta meeleseisundit paremaks meditatsiooniks ja meelerännakuks. 

Minu energiad tasakaalustavad mentaal- ja emotsionaalkehas olevaid ebakõlasid. Aitan luua sügava lõõgastuse meeles ja kehas. Lisaks aitan leevendada leinast tulenevat valu hinges, vabastada süütundeid ja minevikus olnut. 

Füüsiline tervendus: nägemise parandamine, silmapõletik, palaviku alandamine, peavalu leevendamine, unetus, peapööritus, kuulmine, ninaverejooks, kogelemine, kõnehäired, lümfisõlmed, kilpnäärme häired, dementsus, neuroos, mälu parandamine, insult, närvisüsteemihaigused

Energiakeskused: kroonkeskus, kolmas silm ehk laubakeskus

Sodiaagimärk: Kaalud, Sõnn

Planeet: Kuu, seostatud ka Veenus, Merkuur, Marss, Jupiter, Saturn, Uraan

Element: vesi

Värv: valge

Tugevus: 9 / 10

Hea teada! Kui sul pole sama sodiaagimärk, siis vali sobiv kivi tema omaduste või meeldimise järgi. Siin ei ole vastunäidustusi, sest kristallienergiad resoneeruvad iga inimesega personaalselt, aidates tasakaalustuda just sellel, mida inimene parasjagu vajab.

Seotud tooted

30 Sama kategooria toodet: